Email

[email protected]

Phone

+39 02 55014101

Sede Italiana

Via G. Donizetti, 4
20122 Milano IT

Nanjing Vertical Forest

Nanjing Vertical Forest

Images

Project

Nanjing Vertical Forest

Location

Nanjing, Jiangsu, China

Year

2016-2018

Commission

preliminary, definitive, executive design

Surface

A1 tower 56 211.1 sqm | A2 tower 23 233.8 sqm |Podium 36 137.7 sqm

Credits

Stefano Boeri Architetti

Partner: Stefano Boeri, Yibo Xu
Project Leader: Pietro Chiodi
Design Leader: Carolina Boccella, Bao Yinxin
Design Team: Giulia Chiatante, Agostino Bucci, Mario Tang Shilong
Plantation Consultant: Laura Gatti, SLG
Structural Consultant: Luca Buzzoni, ARUP (Italy)
Investor: Nanjing Yang Zi State-owned Investment Group CO.Ltd
Local Design Institution: Nanjing Yangzi River Urban Architectural Design, Co. Ltd.
Local Nursery: Nanjing ZhongShan Nursery, Co. Ltd.

The Nanjing Vertical Forest intervention is the first of its kind created by Stefano Boeri Architetti in Asia and is located in the Nanjing Pukou District, an area selected to lead the Southern Jiangsu modernization process and the development of the Yangtze River area. The two towers that make up the complex are characterized by the alternation of balconies and plant containers modeled on Milan’s Vertical Forest, and the façades are home to 600 large trees, 200 medium-sized trees and over 2,500 shrubs and trailing plants which will cover an area of 4,500 square metres. The project has been designed as a genuine vertical forest that through the planting of 27 native species will help to regenerate local biodiversity and reduce CO2emissions by around 18 tons, producing up to 16.5 tons of oxygen every year.

The first tower, 200 metres high and crowned by an entirely green element, is used for offices from the eighth to the thirty-fifth floor and includes a museum, a green architecture school and a private rooftop club. The second tower, 108 metres high, features a hotel managed by the Hyatt chain with 305 rooms of different sizes (from 35 m2to 150 m2) and a swimming pool on the top floor.

The basement section connects the public and private spaces and is 20 metres high. It houses commercial, recreational and educational functions, including multi-brand shops, restaurants, conference halls, a food market and some exhibition spaces. The Nanjiing Vertical Forest project focuses on the issues of demineralization and Urban Forestry dear to Stefano Boeri Architetti, in search of contemporary solutions from an architectural and city planning point of view with which to combat the critical Chinese and global climatic situation. Particular attention was paid to pedestrian access on the ground floor, in direct connection with the urban space and the garden areas on the fifth floor, overlooked by the hotel and the green architecture school. As with Milan’s Vertical Forest, the Chinese intervention represents a symbiotic relationship between architecture and nature in the hope that architecture itself can function as a connection mechanism between the two and acting as a rethinking process for both the urban and the built environment. In a place unfortunately notable for high pollution and fine particulate matter, the concept of Urban Forestry appears as the solution to the desire to create a series of sustainable and future-oriented ecosystems.

Press release