Stefano Boeri Architetti | GUIZHOU – MOUNTAIN FOREST HOTEL
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-6915 wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12 vc_responsive"

GUIZHOU – MOUNTAIN FOREST HOTEL

Located in the 10 thousand peaks area, the project is inside a masterplan of 400 acres, in the Wanfeng Valley,  in Guizhou, China, recently listed by the New York Times as one of the best destinations in 2016.

The mountain project has 31,200 m2, and 250 rooms designed for the Hong Kong based Cachet Hotel Group. The interior design will be the result of a collaboration with the local artist Simon Ma. The new hotel includes facilities such as a gym, a lounge, a vip area, a bar, a restaurant  and a conference room. The concept comes from the unique natural scenery of the 10 thousand peaks valley, its original topography and ecosystem.  The design aims to restore the landscape by reconstructing a former existing hill that was flattened a few years ago, therefore emulating the past and present hills.

Symbiosis is the goal. Sustainability not only depends on energy conservation, but also on a wider biodiversity.  The real sustainability is the symbiosis between man, architecture and nature . Following the first prototype in Milan, the subsequent in Lausanne, the Vertical Forest is being continuously consolidated as a model for a sustainable urbanization.

more    +

Details

Project
GUIZHOU 10 THOUSAND PEAKS VALLEY PROJECT
Location
Xinyi, Guizhou, China
Year
2015
Client
Guizhou Wanfenggu Ecological Cultural Tourism Development Co., Ltd.
Type
Mountain Hotel Design
Surface
31,200 m2