Email

[email protected]

Phone

+39 02 55014101

Sede Italiana

Via G. Donizetti, 4
20122 Milano IT

Homepage en rai 3 | stefano boeri architetti transforms the area of san cristoforo with a new vertical forest

rai 3 | stefano boeri architetti transforms the area of san cristoforo with a new vertical forest

On Monday, July 2, Stefano Boeri has presented the project of the “Green Courtyard” at the public meeting “Projects and ideas for Naviglio Grande”. The new Vertical Forest will rise in San Cristoforo area, by Naviglio Grande. The architectural typology follows the milanese tradition of court building, and at the same time features more than 200 trees on its balconies, which has become a signature of the studio worldwide.

“A courtyard home, like the Lombardy tradition, at the center of a green space, that connects two parts of the city, currently separated. Our project for San Cristoforo is an homage to Milan, to Urban Forestry and the water system that passes through our territory” explains Stefano Boeri.

The reportage is available on the website of Rai News:

http://www.rainews.it/tgr/lombardia/stefano-boeri-architetti-ridisegna-larea-san-cristoforo