Stefano Boeri Architetti | OSPEDALE MAGGIORE POLICLINICO
class="single single-pirenko_portfolios postid-7865 wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12 vc_responsive"

OSPEDALE MAGGIORE POLICLINICO

The project works in the city centre, introducing a different conception of a hospital, from the actual one, made by different pavilions and organizing the new hospital as a unique conceptual building.
The new hospital is an integrated building, that links the two different poles (medical centre, and mother and child centre). The intervention reconnects the new sanitary and non sanitary services both for the new and the old hospital poles. The construction of the new health care complex is to be considered as a regeneration process for the entire area. The project provides new urban functions such as green spaces, commercial areas, linking different parts of the city and providing new pedestrian paths.

more    +

Details

Project
Stefano Boeri Architetti
Location
Milan, Italy
Year
2008 - On Going
Client
Fondazione Ospedale Maggiore Policlinico Mangiagalli e Regina Elena
Type
Hospital
Commission
Competition
Surface
170.000 sqm