Stefano Boeri Architetti | MOLO BEVERELLO
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-6271 wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12 vc_responsive"

MOLO BEVERELLO

The municipality of Naples decided to launch a project of urban renewal pivoting upon the will of progressively giving the waterfront back to the city. Phase zero of this project was the installation of a temporary public space near the cruising boats port area: a symbolic act, razing to the ground the wall which severed this part of waterfront from the city: a promenade was then installed on its place.The promenade consisted in a wood-decked 350×14 metres catwalk, placed on a steel tubes structure. Along the catwalk wooden shelters and white marble blocks (as seats) were arranged. As the catwalk reached the foot of the massive Maschio Angioino castle, it widened, becoming a platform. The catwalk, installed in 1998, was recently dismantled.

Details

Project
Boeri Studio (Boeri, Barreca, La Varra)
Location
Naples, Italy
Year
1999
Client
Naples Port Authority