SEREGNO | SOCIAL HOUSING

July 11, 2009

This housing block is conceived as an L-shaped building, strictly included by the area edges; three-dimensional articulation is obtained by alternating full volumes and voids over the given surface.

The block is composed of patio-houses: voids generate and govern all different conditions of living, and give each dwelling an intimate relation to the outside. The building’s skin is made of metal panels, laid down in vertical stripes. In oder to let rain-water flow from the roof to the ground.

Project information

location: Milano, Italy
commission: preliminary project
year: 2003
client: Comune di Seregno (MI)
built area: 2.700 sqm
budget: 2.600.000,00€

Architectural Design:
BOERISTUDIO (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra)

Team: Andrea Caputo, Claudio Colla, Marco Giorgio, Patrizia Scrugli

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.