LAIVES HOUSES | BOLZANO

October 8, 2005

The Shire of Laives in Bolzano, entrusted Boeri Studio to Plan the Residential Expansion Area of Toggenburg in the pinewood of the city of Laives. The Realization Plan foresee the realization of 7 residential buildings of which half of it, are to be assigned toIPES for the construction of assisted buildings, a share for tertiary activities, a nursery school, and a basement parking area.
The Project stands on the principles of environmental bearableness concerning the guidelines of the construction, the covering and materials to be employed.

project information

luogo: Laives, Bolzano, Italy
incarico: piano attuativo
anno:2005
committente: Comune di Laives
superficie costruita: 20.250 mq
importo:1.392.000 € (I e II area)

Progetto architettonico:
Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra)

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.