New Inter Channel television studiosNuovi studi televisivi Inter Channel

November 8, 2010

Again, a new collaboration between Stefano Boeri Architetti and F.C Internazionale is gone. In a few days the recovery works of part of La Pinetina sport center will be concluding and the center will host the new television studios of Inter Channel TV station.

Una nuova collaborazione tra Stefano Boeri Architetti e F.C Internazionale. Si concluderanno presto i lavori di ristrutturazione della parte del centro sportivo La Pinetina che opiterà i nuovi studi televisivi e la redazione di Inter Channel.

The project was conceived for the first ten years of the TV broadcast and for the special occasion of the new Sky collaboration. Stefano Boeri Architetti transformed some small spaces of Appiano Gentile sport center in a full optional television studio, able to deal with any kind of functional needs and provided with the highest tecnologies in this sector. The small scale of the intervention (limited spaces at disposal) and the necessity to face with the high speedness of rhythms of this determined the project. All the choices in matter of materials, finishing and coating have been done in order to reach functionalism and clear identity of the spaces. The studios are partially in use yet.

-

Project information

location: Appiano Gentile, Milano

year: 2010

client: 
F.C. Internazionale

surface: 
200 mq

Design: Stefano Boeri Architetti

Team:
 Marco Brega

-

Il progetto, pensato in occasione dell’anniversario dei 10 anni del canale e della nuova collaborazione con Sky, ha trasformato alcuni piccoli locali del centro sportivo di Appiano Gentile in uno studio televisivo completo, adatto alle molte esigenze funzionali, fornito di tutte le più nuove tecnologie del settore. Proprio in relazione alla limitata disposizione di spazi e alla necessità di sostenere alti ritmi di lavoro, le scelte sui materiali, le finiture e i rivestimenti è andata in direzione di una funzionalità decisa e una chiara riconoscibilità degli spazi. Gli studi sono già in parte funzionanti.

-

Informazioni progetto

luogo: Appiano Gentile, Milano

anno: 2010

committente:
 F.C. Internazionale

superficie costruita:
 200 mq

Progetto architettonico: Stefano Boeri Architetti

Team:
 Marco Brega

-

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.