Laives houses: BolzanoLaives residenze: Bolzano

October 8, 2005

The Shire of Laives in Bolzano, entrusted Boeri Studio to Plan the Residential Expansion Area of Toggenburg in the pinewood of the city of LaivesIl Comune di Laives (Bz), affida a Boeri Studio l’incarico per la progettazione della zona di espansione residenziale Toggenburg nella pineta della città di Laives.
Il piano attuativo prevede la realizzazione di 7 edifici residenziali, di cui il 50% sono destinati all’Ipes per la costruzione di edilizia agevolata, una quota di attività terziaria, un asilo e parcheggi interrati.
Il progetto si è basato principi di sostenibilità ambientale per quanto riguarda l’orientamento degli edifici, la copertura e i materiali impiegati.

Piano di attuazione della zona di espansione a Pineta di Laives

project information

luogo: Laives, Bolzano, Italy
incarico: piano attuativo
anno:2005
committente: Comune di Laives
superficie costruita: 20.250 mq
importo:1.392.000 € (I e II area)

Progetto architettonico:
Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra)
Team:.
The Realization Plan foresee the realization of 7 residential buildings of which half of it, are to be assigned toIPES for the construction of assisted buildings, a share for tertiary activities, a nursery school, and a basement parking area.
The Project stands on the principles of environmental bearableness concerning the guidelines of the construction, the covering and materials to be employed.

Project information

location: Laives, Bolzano, Italy
commission: masterplan
year:2005 (on going)
client:Comune di Laives
built area: 20.250 smq
budget:1.392.000 € (first and second area)/

Architectural design:
Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra)
Team:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.